Van Roberts
Aannemer-Bouw-Renovatie-Onderhoud-Schilderwerken-Timmerwerken-Interieur-Exterieur

Schilderwerken

Betaal 9% btw in plaats van 21% btw.

Er is veel misverstand over het btw-tarief op schilderwerken. Betaalt u het tarief van 21% of de btw-verlaging waardoor u maar 9% btw betaalt. Omdat het verschil in btw een aanzienlijk effect kan hebben op de totaalprijs, leggen wij de regels omtrent het btw verschil op schilderwerken graag uit.Sinds 2009 geldt er een laag btw-tarief voor schilders- en stucwerken. Hierdoor betaalt u slechts 9% btw over uw schildersklus. Deze wet is definitief. 

Het lage btw-tarief is onder andere geldig op: 

Het voorbereidend werk van de schilder, zoals schuren, plamuren,schoonmaken ,ontvetten, voorstrijken en grondverven zowel binnen als buiten. Het btw-tarief van 9% is alleen geldig op klussen die zijn gerelateerd aan het schilderwerk. Eventuele andere werkzaamheden als Bouwwerkzaamheden, vallen onder het reguliere btw-tarief van 21%.

Voor wie geldt dit lage btw-tarief

Bijna voor iedereen. De voorwaarde is dat uw woning ouder is dan 2 jaar,  vanaf de datum waarop het pand voor het eerst als woning gebruikt wordt. De btw-verlaging is geldig voor  huur en koopwoningen. Dit lage btw-tarief kan al snel honderden euro’s schelen op uw schilderwerk. 
Het uitbesteden van uw schildersklus met eventuele kortingen kan dus zeer voordelig zijn. Het loont dus om vooraf een offerte aan te vragen, de offerte is volledig gratis én vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.

                        Geschikte verfsoorten voor uw plafond en Muren

 De eerste stap die u neemt is het kiezen van een verfsoort. Tegenwoordig zijn er veel soorten op de markt, waardoor je de bomen het bos niet ziet. Verf is verkrijgbaar in synthetische en watergedragen varianten. Sinds 2001 zijn schilders verplicht om bij binnen werkzaamheden te werken met verf op waterbasis.  Populaire soorten zijn.

Latexverf

Latexverf wordt het meest gebruikt voor het schilderen van muren en plafonds. Latex verven zijn relatief goedkoop en makkelijk schoon te houden. De verf is minder doorlatend dan acrylverf. Latexverf is prima te gebruikt in vochtige ruimtes, maar sommige mensen kiezen in deze ruimtes liever voor acrylverf.

Acrylverf

Acrylverf is een prijziger dan latexverf, maar wel zeer ademend. Vocht en lucht kan dus gemakkelijk in en uit de muren/platfonds trekken. De verf wordt vooral gebruikt op plafonds van badkamers en keukens.


CONTACT OPNEMEN